HIMG Hajbeültetés Klinika

Minőségi hajbeültetést 2021-ben is csak a HIMG Hajbeültetési Klinikától!

Kopaszodás

 

Hajhullás hatással lehet csak a fejbőrre, de akár az egész testre is. Bárki megtapasztalhatja a hajhullást, de a férfiaknál gyakrabban előfordul. A leggyakoribb ok a kopaszodásnak az androgén alopécia.

A kopaszodással küzdők között vannak, akiket nem zavar a hajhullásuk, és nem rejtegetik a hajhiányos fejtetőjüket, mások inkább eltakarják sapkával, kalappal esetleg sállal.

A kopaszodó emberek több rendelkezésre álló kezelés közül is választhatnak, hogy megakadályozzák a további hajhullást és helyreállítsák a haj növekedését. Azonban fontos, hogy mielőtt bármilyen kezelésbe belekezdenénk, kérjük ki orvosunk vagy egy hajgyógyász véleményét.

Hajhullás különböző módon jelentkezhet, attól függően, hogy mi okozza azt. Ez jöhet hirtelen vagy fokozatosan. Bizonyos típusú hajhullás ideiglenes, míg mások állandóak.

 

A hajhullás tünetei:

A hajszálak fokozatos elvékonyodása a fejtetőn.
A haj gyakran elkezd visszahúzódni a homlokról, és kialakul az M formájú hajforma.
Előrehaladott kopaszodásnál már teljesen tar területek is kialakulnak. Ez a fajta hajhullás általában csak a fejbőrt érinti, de néha szakállban vagy szemöldökben is előfordul.
Maroknyi haj is kihullhat fésülködés vagy hajmosás közben.

Bizonyos gyógyszerek, orvosi kezelések, kemoterápia szintén vezethet hajhulláshoz. A kezelések végeztével a haj általában visszanő.

 

Mikor kell orvoshoz fordulni?

 

Kérdezze meg kezelőorvosát, ha hajhullástól szenved, és szeretne valamit tenni ellene. Akkor is beszéljen kezelőorvosával, ha hirtelen elkezdett hullani a haja, nagy mennyiségű vagy foltos hajhullást tapasztal. Hirtelen hajhullás esetén lehetséges, hogy valamilyen mögöttes betegség áll fenn, amely kezelést igényel.

Az emberek általában 100 hajszálat veszítenek el naponta. Ez még nem okoz problémát, és nem is látszik meg a fejbőrön.

Hajhulláshoz általában kapcsolódik egy vagy több a következő tényezők közül:

Genetika. Sokszor a kopaszodás örökletes, úgynevezett férfi-minta kopaszság. Ez általában a kor előrehaladtával egyre gyakrabban fordul elő.

Hormonális változások. Sokszor átmeneti hajhullást okoznak az alábbi állapotok: terhesség, szülés, menopauza és a pajzsmirigy problémák.

Gyógyszerek mellékhatása. Előfordulhat, hogy az ízületi gyulladás, depresszió, szívproblémák, magas vérnyomás gyógyszerei okoznak ilyen tünetet.

Stressz. Sokan tapasztalnak hajhullást valamilyen fizikai vagy érzelmi sokk után.

Fodrászati kezelések. Bizonyos frizurák vagy különböző fodrászati kezelések pl. magas hőmérsékleten történő hajformázás, bizonyos olajok, krémek okozhatják a szőrtüszők gyulladását. Ha hegesedés történik ekkor, a hajhullás lehet állandó.

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 5
Heti: 14
Havi: 88
Össz.: 8 328

Látogatottság növelés
Oldal: Kopaszodás
HIMG Hajbeültetés Klinika - © 2008 - 2024 - hajbeultetesblog.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen honlap készítő az Ön számára is használható! A saját honlapok itt: Ingyen honlap!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »